Zovem se Jovan Tripković i po zanimanju sam diplomirani politikolog. Srednju školu i fakultet sam završio u Sjedinjenim državama. Diplomirao sam političke nauke i studije državne administracije u maju 2018. godine, na Kaldvel univerztetu, u saveznoj državi Nju Džersi. Trenutno sam master student Evropskih i globalnih studija na univezitetu u Padovi. Moja akademska i profesionalna interesovanja obuhvataju unutrašnju i spoljašnju politiku Amerike, bezbednost, međunarodne odnose…

Blog koji je pred Vama je posvećen američkoj unutrašnoj i spoljašnjoj politici, kulturi, ekonomiji, obrazovanju, ali i odnosima Sjedinjenih država i Srbije. Ovaj blog je namenjen u informativno-obrazovne svrhe za  one koje zanima američka politika i  kako funkcionišu američke institucije, ekonomija, sistem obrazovanja, diplomatija i kultura. Čitaoci će kroz blog moći da upoznaju  američki sistem, kako razmišljaju ljudi iz sveta politike i državne administracije. Nadam se da ćete biti u prilici i da naučite nešto na osnovu njihovih iskustava.

Čitaoci bloga će imati priliku da prate detaljne analize značajnih dešavanja i političkih kretanja u Americi. Pored političkih analiza i komentara, na blogu će se objavljivati i intervju sa ljudima iz sveta politike, ekonomije, akademije  i kulture. Čitaoci  će imati mogućnost i da čitaju  razgovore sa ljudima koji su prijatelji Srbije i naših interesa. Na taj način bih želeo da prezentujem da naša zemlja ima sagovornike preko okeana, sa kojima može da  sarađuje i da Sjedinjene države nisu toliko monolitne koliko mi to mislimo.

Tekstovi i intervjui na ovom blogu su autorski i mogu se prenositi uz dozvolu autora. Kao politikolog i specijalista za američku politiku otvoren sam za saradnju sa svim novinskim i televizijskim kućama u Srbiji i regionu.